10 причини да боядисате интериорната си врата в черно

В началото звучи стряскащо и прекалено мрачно да боядисате всички врати у дома в черно, но повярвайте, това не е толкова лошо. Промяната не е чак толкова радикална, но е много трансформативна. В статията ви предлагаме 10 причини, поради които да боядисате интериорните си врати в черен цвят, и след това можете от тук да погледнете frombulgaria.org и да разберете с какви ни спечелват боядисаните врати Борман – ще сравните различните модели черни врати.

Класика

Черната врата е елегантна. Това е причината много хора да залагат на този цвят, заради това сме сложили този довод на първо място, трябва да признаем, че черните врати са елегантни. Бялата врата ще изглежда очарователно, да, но тъмната боя придава много повече изтънченост.

Акценти

Черните врати са прекрасни и определено насочват вниманието към останалите черни елементи в стаята, които обикновено са част от интериорния дизайн. Ако на друго място има нещо черно, тоест цвета се повтаря определено това ще направи мястото да се усеща много по – сплотено и уютно обратно на мисленето, че черният цвят е мрачен и тъжен. Когато говорим за акценти можем да дадем един доста добър съвет – за да може да се акцентира повече на черната врата много добро решение е рамката на вратата да бъде бяла, за да се създаде контраст и черното да стане още по – наситено и да оставя по – голямо впечатление в дома. Черното е в съчетание с любимите акценти на дизайнерите на Борман България.

Недостатъци

Черният цвят е перфектен ако искате да скриете нещо и да не бъде забелязано от околните особено що се отнася до самата врата. Черното е чудесно за прикриване на драскотини, цепнатини или ако самият дизайн на вратата не ви харесва, то пребоядисването определено ще прикрие несъвършенствата. Все пак тук трябва да споменем един недостатък на черните врати – не трябва да се ползва точно този цвят ако има струпване на врати, примерно в коридор, защото черното ще направи мястото да изглежда по – малко, ако обаче го използвате за някоя широка стая ще има обратния ефект – тя ще изглежда още по – голяма.

Прикриване

Ако разполагате с камина в стаята или сте вградили в стената телевизор, то черната врата, особено ако е поставена в близост до тях ще намали тяхното въздействие и те няма да бъдат толкова забележителни в стаята, а даже напротив. По този начин ще постигнете по – добра симетрия.

Уникалност

Черният цвят прави вратата да изглежда специална, защото както споменахме още при първата причина – това е елегантен цвят. Вижте и каталозите на Борман – уникалност на различните модели в черно врати.

Скрива отпечатъци

Черното идеално поглъща отпечатъци оставени по вратата. Колко пъти ви се е случвало да чистите черни петна особено около бравата на вратата? С черна врата няма да се спасите от това да имате тези петна, но определено няма да ги виждате.

Лесно забележими

Трудно е да не видите черната врата. Не само, защото този цвят определено ще се открои, но и защото е достатъчно нестандартен и се среща много рядко особено при интериорните врати. Някои дизайнери определят черната врата като „пунктуационен знак в края на изречението“, „нещо, което отбелязва края на дългия коридор и осигурява ясна дестинация“.

Съчетаемост с други цветове

Черната врата изглежда чудесно с тъмен под. Бялата или друга светла врата също би изглеждала добре, но черното в съчетание с тъмнокафяв под например ще създаде много по – драматично усещане.

Блясък

Черният цвят създава блясък. Всяка стая може да използва трик като отражението особено ако другите елементи са неутрални на цвят. Огледалото е едно много добро решение, но лъскавата черна врата друго, при това също много добро.

Височина

Контрастът привлича окото и го кара да се загледа нагоре, така ниският таван започва да изглежда по – висок. Това прави черните врати изключително полезни ако се използват за мазета или други пространства с ниски тавани.