Подходящи подови настилки за кухнята

Всички са наясно, че вашият кухненски под трябва да успее да удържи на големия трафик и потенциалните намокряния, зацапвания  и разливи, така че помислете за трайността и лекота на поддръжка при избора на материали. Но това не означава, че трябва да се игнорира стила. Интериорните дизайнери са категорични, че подове играят ключова роля в обединяването на визията на цялата кухня.

Вижте след това и подходящите материали за кухненския плот във вратисофия.com

Порцелановите плочки определено управляват кухненското подово пространство заради своята издръжливост, гъвкавост, достъпност в диапазон от цветове, текстури и дизайн и достъпни цени, в сравнение с естествените камъни. Тези плочки са изпечени на около 1800 градуса по Фаренхайт, така че те са здрави и няма опасност а се налющят, да се пропукат или да се обезцветят. Варовик, плочи, травертин и други естествени повърхности придават характер на пространството, но те по-лесно се поддават на надраскване от порцелановите плочки и при тях е по-вероятно да абсорбират някое  петно. Да не забравяме, че в кухнята готвим, храним се, мием съдовете, дейности, който са свързани с непрекъснато генериране на боклук и замърсяване. Подовата настилка трябва да е максимално здрава и лесна за поддръжка. Все пак кухнята е най-натовареното помещение в дома.

Красиви кухненски настилки

Подови плочки са значително по-големи от тези в миналото. Стандартните 30 сантиметрови плочки се превръщат в 40 сантиметрови квадрати, които прерастват в 46 сантиметрови плочки и днес, ще откриете 30 и 40 сантиметрови плочки в кухни от всички размери. На малките кухни също могат да подхождат големи плочки, които с по-малки фуги създават изключително елегантно пространство.

По-големите плочки са по-удобни и използвани днес, заради технологията, която позволява на производителите да произвеждат плочките без изкривяване на линията, което определено би могло да  бъде голям проблем.

Паркетът като подова настилка е буквално вечен и нежен върху пода, което го прави приятен за всички готвачи, които прекарват много време, ходейки по пода в кухнята. Също така, дървените подове могат да се съчетаят с дървената подова настилка в съседните помещения, създавайки безшевна линия. Този ефект наистина свързва кухнята с другите жилищни пространства в дома.

Ламинатът също е вариант за кухнята. Той е изключително устойчив, трудно се надрасква от ноктите на домашни любимци, от падащи и чупещи се порцеланови и стъклени съдове. Не е устойчив на влага, но в последните години се появиха и модели, които са и водоустойчиви. Поддръжката на ламината е много лесна. Почистването с препарат веднъж в седмицата е напълно достатъчно.

Балатумът също е опция за кухнята. Предлага се в разнообразен дизайн и цветове. Определено е приятен за ходене и устойчив на влага, удари, надраскване.