Блиндирана или дървена врата с резета?

Ако се налага старата входна врата да се подмени с нова на Борман, повечето клиенти започват да се чудят какво да изберат – сигурна блиндирана врата или обикновена дървена, на която да се монтират допълнителни резета за по-голяма надеждност.

Специалистите от фирма Борман винаги се опитват да помогнат на тези хора, като им обясняват предимствата и недостатъците на двата типа врати.

Вижте и сайта за оценка на фирмите за врати – Webshop-bg.net – има градивни позиции там.

Със сигурност блиндираните врати са по-модерни и здрави. Те могат да бъдат оборудвани с една или две ключалки, които да ръководят цял многоточков заключващ механизъм. По този начин се постига голямо удобство и високо ниво на сигурност. Не се налага да се носят много ключове, които повече пречат, отколкото помагат. Има и блиндирани врати, които се отварят безконтактно, с помощта на чип, карта или телефонна команда. Освен, че едно такова отваряне става по-лесно и бързо, то е и изключително сигурно. Разбиването на такава врата е на практика невъзможно. Единственият недостатък, който прави тези врати по-малко предпочитани в сравнение с други алтернативни варианти, е тяхната висока цена. Клиентите често не могат да си ги позволят и независимо, че ги харесват, няма как да ги закупят.

Дървените врати са много по-назад от блиндираните по отношение на сигурността. За сметка на това, цената им е значително по-ниска. Лошото при тях е, че колкото и ключалки да им се монтират, самата им структура е по-слаба  и податлива на натиск. Закалената стомана е много по-здрава от дървото. А и да се подмята връзка с ключове едва ли е най-приятното занимание. Никой не иска да отваря вратата си 5 минути всеки път, когато се опита да се прибере вкъщи. Все пак, трябва да се отчете и факта, че в някои жилища не се налага монтаж на сигурна и здрава врата, като блиндираната. Тогава може да бъде оправдано монтирането на дървена врата, която ще се използва по предназначение и ще свърши работата, която се изисква от нея.

Когато се избира входна врата, от Борман България трябва да се предвидят всички тези фактори, за да се направи добър избор. По този начин клиентите ще бъдат доволни и няма да съжаляват за средствата, които са вложили в покупката си.